Verslas yra daugiau nei tik pinigai ir pelnas. Svarbu taip pat rūpintis savo darbuotojų ir partnerių gerove. Vienas iš būdų tai padaryti - tai dovanoti jiems dovanas. Tačiau pasirinkti tinkamas verslo dovanas gali būti sunku. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip išsirinkti tinkamas verslo dovanas darbuotojams arba partneriams.

1. Suprasti dovanų gavėjų poreikius

Prieš renkantis verslo dovaną, svarbu suprasti dovanų gavėjų poreikius ir pageidavimus. Kiekvienas žmogus yra skirtingas ir turi savo pomėgius bei interesų sritis. Todėl reikia pasirinkti šiai dienai madingas dovanų idėjas, atsižvelgiant į gavėjo individualius poreikius.

2. Atsižvelgti į verslo dovanų etiketą

Svarbu atsižvelgti ir į verslo dovanų etiketą, kad netaptumėte pernelyg asmeniški ar per mažai oficialūs. Tai yra itin svarbu, jei dovanos skirtos klientams ar verslo partneriams. Rekomenduojame pasirinkti dovanas, kurios yra tinkamos konkrečiai verslo sričiai.

3. Pasirinkti dovanas, kurios tinka verslo kontekstui

Verslo dovanos turėtų būti pritaikytos konkrečiai verslo sričiai. Pavyzdžiui, jei jūsų verslas yra susijęs su technologijomis, galite svarstyti tokias dovanas, kaip usb atmintinės, powerbankai (nešiojami įkrovikliai), ausinės ar belaidė kolonėlė. Jei jūsų verslas yra susijęs su maisto produktais, galite pasirinkti tokias dovanas, kaip: reklaminiai saldumynai saldumynai, firminė kava arba arbata, bei kitus skanėstus.

4. Atsižvelgti į dovanų sezoniškumą

Svarbu atsižvelgti į dovanų sezoniškumą. Pavyzdžiui, Kalėdų laikotarpiu populiarios dovanos yra rankšluosčiai su logotipu, pledai su logotipu, termo puodeliai su logo bei keramikiniai ir porcelianiniai puodeliai.

5. Pasirinkti aukštos kokybės dovanas

Svarbu pasirinkti aukštos kokybės dovanas. Tai reiškia, kad turite rinktis dovanas, kurios yra patvarios ir ilgaamžės. Aukštos kokybės dovanos atspindi jūsų verslo vertes ir gerą reputaciją. O ekonominės kategorijos verslo dovanos dažniausiai keliauja į dulkėtą lentyną.

6. Individualizuoti dovanas

Dovanos gavėjai vertina individualizuotas dovanas, kurios rodo, kad jūsų įmonė atkreipia dėmesį į darbuotojus. Tokios dovanos gali būti papuoštos dovanų gavėjų pavardėmis arba netgi asmeniniais palinkėjimais.

7. Pasirinkti funkcionalias dovanas

Funkcionalios dovanos yra itin vertinamos dovanos, kadangi jos yra naudingos ir ilgai naudojamos. Pavyzdžiui, kelionių organizatoriai galėtų pasirinkti tokias dovanas, kaip kelionės lagaminas arba kelioninė pagalvėlė. O mėgtantiems sportuoti, puikiai tiks vandens gertuvė arba žingsniamatis.

8. Pasirinkti įmonės logotipo spalvas

Pasirinkus dovanas, kurių spalvos atitinka jūsų įmonės logotipo spalvas, padeda sustiprinti verslo vizualinę komunikacija. Toks pasirinkimas kuria ilgalaikią spalvos asociaciją su prekės ženklu.

9. Suteikti unikalias dovanų patirtis

Svarbu suteikti unikalias dovanų patirtis, kadangi tokios dovanos padeda sukurti ilgalaikius prisiminimus ir jausmus. Pavyzdžiui, kelionių organizatoriai po poilsinės kelionės galėti įteikti turistams juosteles ant kaklo. O restorano personalas po skanios vakarienės, kartu su sąskaita įteiktų raktų pakabuką. Šios verslo dovanos kainuoja nedaug, tačiau gavėjas liks patenkintas ir neabejotinai sugrįž dar kartą. O taip pat parodys gautą dovaną kitiems.

10. Pasirinkti patikimus tiekėjus

Kai idėjos verslo dovanoms jau sugalvotos, svarbu pasirinkti patikimus tiekėjus. Pasirinkus patikimus tiekėjus, jūs būsite užtikrinti, kad dovanas pagamins kokybiškai ir pristatys sutartu laiku.

11. Suplanuoti laiką ir biudžetą

Svarbu suplanuoti laiką ir biudžetą, kadangi tai padeda užtikrinti, kad dovanos bus pagamintos ir pristatytos laiku. Nerekomenduojame delsti iki paskutinės minutės, nes rinka yra labai dinamiška. Kinta atsargų kiekiai, užsipildo gamybos terminai ir laukiantiems iki paskutinio momento didėja rizika užsakyma gauti ne tuo laiku kaip buvo planuoja iš anksto. Skubių užsakymų gamyba dažniausiai kainuoja daugiau nei pagal iš anksto suderintą grafiką su gamintoju.

12. Dovanos iš anksto

Rekomenduojama rinktis dovanas iš anksto, kadangi tai padeda išvengti streso ir skubėjimo, ypač jei reikia didesnio kiekio verslo dovanų. Dovanų pasirinkimas iš anksto leidžia jums laiku išsiaiškinti poreikius ir be jokios skubos susiderinti visus einamus klausimus su užsakymo vykdytoju.

13. Pasirinkti tvarių dovanų variantus

Dabar vis daugiau verslo įmonių rinkasi tvarias dovanas, kurios yra aplinkai draugiškos ir kartu padeda skatinti tvarios vartojimo kultūros sklaidą. Tarp populiariausių yra verslo dovanos iš perdirbtų medžiagų: tušinukai, rankinės, medvilniniai krepšiai arba kuprinės.

14. Reikia laikytis taisyklių

Svarbu laikytis taisyklių, ypač kai reikia siųsti dovanas per paštą ar kurjeriu. Pasirinkus šį pristatymo būdą, svarbu žinoti, kokia yra maksimali pristatymo svorio ir dydžio riba, taip pat būtina teisingai nurodyti adresą bei telefono numerį.

15. Atkreipti dėmesį į laikotarpį

Svarbu atkreipti dėmesį į laikotarpį, nes tai turi įtakos verslo dovanų gamybos ir pristatymo terminams. Pavyzdžiui, Kalėdinius užsakymus reikia planuoti iš anksto. Daugėlis įmonių jau pradeda apie tai galvoti net rugsėjo mėnesį. Iš to yra dviguba nauda. Neprasidėjus Kalėdiniam laikotarpiui galioja dar šiltojo laikotarpio kainos. Daugėlis gamintojų savo kainodara pakoreguoja į didesnę pusę jau nuo rugsėjo pabaigos. Užsakius dovanas iš anksto, jus sutapysite, o užsakymas bus įvykdytas be jokio streso.

Taigi, sėkmingai pasirinktos verslo dovanos yra svarbus veiksnys, siekiant palaikyti ilgalaikius santykius su klientais ir partneriais. Jos taip pat padeda sukurti gerą reputaciją ir pagerinti įmonės įvaizdį. Svarbu atkreipti dėmesį į gavėjų interesus ir poreikius, pasirinkti aukštos kokybės, individualizuotas, funkcionalias ir unikalias dovanas, klausytis rekomendacijų, rinktis tvarias dovanas, o pasirinkti tik patikimus tiekėjus.

Comments (0)

Palikitę komentarą ir kas savaitę laimėkite marškinėlius arba kitus prizus
Prekė įkeltą į palyginimą